Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre års fängelse för våld mot barn

Annons

Dessutom ska han betala skadestånd på 370 000 kronor till de tre barnen.

Mannen, som är ostraffad, har nekat allt han åtalats för.

De tre barnen har utsatts för brutalt våld, endera genom att mannen tryckte kudden över deras huvuden, så att de hade svårt att andas eller pressade han ned dem under vattnet i ett badkar.

För ett av barnen började misshandeln när hon var åtta år och pågick under sju års tid. Under två år ska styvdottern också ha blivit sexuellt utnyttjad.

Det var enligt rätten styrkt att mannen även misshandlat sonen, dels genom att trycka ned honom under vattnet i ett badkar, med följd att han blivit medvetslös, dels knuffa honom utför en slänt.

Även hans egen dotter blev utsatt för att få en kudde tryckt över ansiktet eller nedpressad under vattnet i badkaret.

Pappan ska också ha hotat med att knuffa ut båda sina egna barn genom ett fönster från andra våningen.

Tingsrätten konstaterade att de utsatta barnens vittnesberättelser var trovärdiga och med sådana detaljer att de knappast kan ifrågasättas.

Mannen har i polisförhör berättat att han tidvis mått psykiskt dåligt och att enligt vittnen konsumerat en hel del alkohol genom åren.

Våldet och övergreppen kan därför ha skett under alkoholpåverkan och rätten konstaterar att den åtalade därför kanske inte minns vad han gjort och därför nekat till allt han anklagats för.

40-åringen har suttit häktad sedan slutet av november och kommer att bli kvar i häktet fram till att fängelsedomen verkställs.

Mer läsning

Annons