Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Trafikproblem" efter Ljunghällsvägen

Ännu en gång framför boende vid Ljunghällsvägen krav och önskemål till kommunen om åtgärder som nedbringar hastigheterna och helst även minskar trafiken efter gatan.

Annons

En boende efter Ljunghällsvägen hävdar att vissa bilister håller väldigt hög hastighet och att genomfartstrafiken har ökat de senaste månaderna.

I brev till kommunen framför en man att genomfartstrafiken har ökat avsevärt efter att utfart på riksvägen från Villagatan omöjliggjordes. Något som i höstas blev en konsekvens av det pågående rondellbygget.

"Vissa bilar har en väldigt hög hastighet", skriver mannen och påpekar att flera barnfamiljer bor i området. Han vill också se bättre ordning på parkeringarna vid AD Bildelar för att minska risken för olyckor.

Ett annat önskemål är att kommunen placerar en "betongsugga" på gång- och cykelvägen mellan Ica och Marnäsgatan. Detta för att sätta stopp för de fordonsägare som genar via gång- och cykelvägen.

Tjänstemännen Kerstin Ohlsson och Henrik Axelsson har svarat den klagande och enligt Ohlsson skulle problemet med genande bilister kunna lösas med uppsättande av en bom eller avsmalning av vägen.

Henrik Axelsson låter förstå att genomfartstrafiken kommer att minska i framtiden.

Den planerade ombyggnaden av riksväg 66/Gamla Bangatan kommer att medföra att bland annat utfarterna på riksvägen från AD Bildelar respektive Wiklunds Bil och Elservice kommer att stängas.

Mer läsning

Annons