Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffsäker rådgivare blir vd

/

Annons

Under de 17 år som Jan Pettersson jobbade på Spendrups hade han en rad olika jobb, som laboratoriechef, kvalitetschef, teknikchef och platskoordinator. Han var även bryggmästare och det var i den rollen som han 1998 hamnade som vd för Munkbo ångbryggeri. I den rollen blev han även vd för Zeunerts bryggeri i Sollefteå.

Båda bryggerierna gick i konkurs i början av 2000-talet och Jan Pettersson anställdes hos Almi i Dalarna som ansvarig för affärsutveckling. Han kom senare att bli regional rådgivare för exportrådet, med Dalarna som arbetsfält.

Där har han varit kvar tills han nu ska börja som vd för Väsman Invest.

Utanför rollen som företagsrådgivare har Jan Pettersson en bakgrund som skytt och var exempelvis med vis OS i Seoul 1988, då han blev nia i greenen löpande viltmål. Han har dessutom fem guld från nordiska mästerskap i skytte och två världscupsegrar. Till detta ska läggas ett otal SM-tecken i skytte.

Kjell Nyquist, 61 år, kommer att fortsätta att jobba med affärsutveckling, men nu i ett eget nystartat bolag, KNY konsult i Ludvika. Han är under ett år framåt knuten till Väsman Invest och kommer att ha uppdrag som motsvarar halvtid.

Nyquist ser detta som en bra övergång från honom till Jan Pettersson, den ena kan mjukstarta och Nyquist kan trappa ner lite på jobbet.

Mer läsning

Annons