Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring döms för två fall av sexuellt ofredande – brotten begicks på skola

Först tafsade tonårspojken på en flicka. Sedan sade han något nedlåtande om en annan flickas könsorgan. Båda brotten skedde vid en skola i Ludvika kommun.
Nu har pojken dömts till ungdomstjänst för två fall av sexuellt ofredande. Han förnekar båda brotten.

Annons
En tonårspojke från Ludvika kommun har dömts till ungdomstjänst för två fall av sexuellt ofredande. Han förnekar båda brotten.Foto: Henrik Montgomery

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

SÅ KÖPER DU PLUS

Tonårspojken är bosatt i Ludvika kommun. I juni i fjol utsatte han två tonårsflickor för sexuellt ofredande, på en skola i Ludvika kommun.

Den ena tonårsflickan har berättat att pojken först drog upp hennes kjol och sedan ställde sig bakom henne och höll fast henne samt tog på hennes bröst. Detta bevittnades av en kamrat till flickan.

Pojken förnekar brott. Han har berättat att han lyfte lite grann på kjolen, men att det bara var ett skämt, samt att han sedan kramade om flickan men att det inte var meningen att komma åt hennes bröst.

Senare samma dag befann sig pojken på en annan plats vid skolan och lämnade då en kommentar om en annan tonårsflickas könsorgan, vilket både flickan och en annan skolkamrat hörde.

Pojken själv har uppgett att han bara sade kommentaren rakt ut och att det inte alls var riktat mot flickan. Han förnekar brott även i det här fallet.

Falu tingsrätt anser att utredningen och vittnesmålen visar att det står klart att pojken gjort sig skyldig till två fall av sexuellt ofredande mot de båda tonårsflickorna.

Falu tingsrätt dömer pojken för två fall av sexuellt ofredande. Pojken döms till 25 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala 5 000 kronor vardera i skadestånd till de båda tonårsflickorna som han ofredade, samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons