Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiotals katter måste bort

Annons

Det säger Ingrid Holmström (s), ordförande i miljö- och byggnämnden, efter att ärendet på onsdagen behandlats i nämnden.

Kommunens miljöförvaltning har haft kattägaren och alla hans djur på dagordningen flera gånger.

De första klagomålen kom 1999 och i början av 2000 gjorde personal hos kommunen ett besök hos mannen. Han visste inte hur många katter han hade, men gissade på cirka 30. Man kom överens om att en av kommunen anlitad skytt skulle hjälpa till med att fånga katterna och avliva dem. Några hankatter skulle mannen dock få behålla.

I januari 2002 kom klagomål om att mannens tomt var skräpig och ett år senare nya klagomål om allt för många katter. 50-åringen uppskattade denna gång antalet djur till cirka 20 och han uppmanades att ta hjälp av någon granne/jägare med att minska antalet.

Hösten 2006 noteras nya klagomål och mannen får återigen besök av kommunen. Kattägaren antar att han har 12 - 13 djur. Kommunens inspektör menar att djurhållningen innebär olägenheter för människors hälsa.

Politikerna fick i går rapport om att katterna förorenar i grannens uthus och stallet och att det, enligt inspektören, luktar kattkiss överallt. Beslutet blev att till den sista maj måste samtliga djur utom två ha tagits bort. I annat fall kommer nämnden att begära att länsstyrelsen beslutar om djurförbud för mannen.

Mer läsning

Annons