Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallmogården mot försäljning

/
  • I maj hölls ett öppet möte med målet att rädda Tallmogården. Nu kan en lösning vara på gång för det förra hälso- och behandlingshemmet i Sunnansjö.  Foto: Gunne Ramberg

Annons

Vad tidningen erfar är "gänget" en trio från annan ort, som avser att driva en typ av rehabiliteringsverksamhet i Tallmogården.

De tre ska bestå av en läkare, en psykolog och en finansiär. Priset för den stora anläggningen, 7,6 miljoner kronor, är enligt uppgift inte avskräckande för de hugade köparna.

Pär Källström vill inte avslöja något om vilka intressenterna är, men han har gott hopp om att det inom en ganska snar framtid blir klart med försäljning.

- Det kan det nog bli.

Inte heller den nuvarande ägaren Smedbygården vill via sin vd, Göran Rehn, göra några uttalanden om intressenterna.

- Det är för tidigt att berätta något om det här. Jag ber att få återkomma om det.

Tidningens uppgifter anger att försäljningen till viss del hänger på om det går att få till en annan uppvärmning av Tallmogården än nuvarande oljeeldning, som med full drift ger en årlig kostnad kring en miljon kronor.

Smedbygården fick förra året nobben till jordvärme, till följd av ett intilliggande vattenskyddsområde.

Men förra veckan träffade intressenterna representanter från kommunen och då ska pelletseldning ha kommit fram som ett möjligt och prisvärt alternativ för att hålla Tallmogården varm.

Efter konkursen i oktober förra året, för Tallmogårdens hem för vård och boende, har boende i Sunnansjö med omnejd kämpat för att det fortsatt ska vara aktivitet på anläggningen.

Först var det SPF som föreslog ett seniorboende, vilket dock nu tycks ute ur bilden. Senare fick man draghjälp av Grangärdebygdens Intresseförening (GBI) och Sunnansjö byalag i kampen för att spa-avdelningen på Tallmogården ska hållas öppen samt att restaurangen ska öppnas.

- Vi hoppas fortfarande på det här. Som det är nu, när Tallmogården är i malpåse, saknas spa-avdelningen oerhört och det finns heller inte en enda lunchrestaurang i Grangärdebygden, säger SPF:s Gun-Britt Berg.

Larseric Selemo, ordförande i GBI och Tallmogruppen, håller med:

- Jag hoppas verkligen att det händer något nu. Vi i Tallmogruppen kommer att hjälpa till så mycket vi kan för att få dit verksamhet.

En lösning tycks alltså vara nära förestående och den annalkande rehabiliteringsverksamheten sägs bygga på "en kanonidé" och eventuellt kunna starta redan i höst.

Mer läsning

Annons