Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sydlänk och förbifart när minister kommer till Ludvika

/
  • Sydlänken. Infrastrukturminister Åsa Torstensson kommer att diskutera Svenska Kraftnäts projekt Sydlänken när centerpartiet bjudit in henne till Ludvika.

Annons

- Jag tycker att Ludvika kommit lite i skymundan så vi lyckades att få in ett Ludvikabesök i ett redan tidigare inplanerat partibesök i Dalarna, berättar dalariksdagsman Kenneth Johansson (c).

På förmiddagen blir det ett möte med region Dalarna i Falun och därefter specialtåg till Borlänge där minstern tillsammans med partifolket äter lunch.

- Sedan kommer vi till Ludvika, det är vår ordförande i Ludvikaavdelningen Mauritz Bropetters som har sytt ihop programmet.- Det känns angeläget att informera ministern om läget i Ludvika sedan s-regeringen plockade bort förbifarten, säger Johansson som också hoppas att besöket hos norrmannen Per Haugland som är chef för ABB Ludvika ger förnyade argument rakt in i regeringen för kabel i Sydlänken.

- Vi kommer också att diskutera järnvägsfrågor, säger Johansson.

Bropetters är glad över c-ministerns besök.

- Tyvärr så medger inte tiden att vi hinner med ett möte med kommunalrådet om förbifarten, säger Bropetters.

- För mig känns det viktigast att Åsa Torstensson får träffa Per Haugland, säger Bropetters som påtalar vikten av att man i regeringen förstår att också Ludvika behöver bra persontransporter på tåget liksom att varutransporterna på järnvägen från industrin fungerar, säger Bropetters.

Mer läsning

Annons