Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort artistuppbåd på Ludvikafesten

Annons

Sommarens Ludvikafest blir den sjunde i ordningen och den totala budgeten för årets arrangemang beräknas till 1,3 miljoner kronor. Av dessa hoppas Rosén på att närmare en miljon kronor kommer från olika sponsorer. Drygt 100000 kronor beräknas komma från frivilliga entréer och avgifter till toaletter.

- Jag räknar med att kommunens insats blir 200000 kronor, säger Håkan Rosén.

För detta ska kommunens innevånare få en fest som varar i tree dagar.

Det är dock ett digert program med aktiviteter som nu presenteras.

Några nyheter är att det kommer att finnas en speciell bakelse till förmån för festen. Det är ett lokalt konditori som tagit fram bakelsen som presenterades på torsdagen.

För de motorintresserade blir det på lördagskvällen en höjdpunkt när Midnattssolsrallyt har etappmål i Ludvika. och kvällen innan blir det crusingkväll i Ludvika.

Men som vanligt blir artisterna som är tyngdpunkten under Ludvikafesten. Årets artistbudget är på 500000 kronor och för detta får Ludvikaborna se en rad mer eller mindre kända artister.

Martin Stenmark kommer redan på torsdagskvällen till Ludvika och det är väl knappast någon som missat låten "Las Vegas", som han vann Melodifestivalen 2005 med.

På fredagskvällen är det dags för nästa Melodifestivalvinnare, Roger Pontare har vunnit inte mindre än två gånger, en gång på egen hand och den andra tillsammans med Marie Bergman.

Lördagskvällen blir en kväll för den lite äldre publiken, då äntrar bland annat Rockfolket scenen och med sig har de som traditionen bjuder Burken.

Lördagskvällen fortsätter med Rootvälta och Pumpbolaget och Billy, ett coverband som spelar Gyllene Tider-låtar som bara originalet gjorde bättre.

Under alla tre dagarnas fest är det sedvanlig dans på Tages torg och under festen får publiken dansa till Skarvarna, Kindbergs och Gamblers.

På lördagen framträder Mora Träsk med sin show och det blir förmodligen den yngsta publikens favoriter.

Mer läsning

Annons