Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Största klassen tog examen

/
  • Avtackning. Eleverna i årskurs 9 tackade lärare och personal på Fredriksbergsskolan med blommor och humoristiska verser under examen i Säfsnäs kyrka. Foto: Privat 

Annons

Vädrets makter var till och med så vänliga de att lät solen skina över alla de finklädda eleverna, vilket gav den vackra högtiden en extra fin inramning.

Avgångseleverna fick många goda råd från både präst och rektor inför framtiden. Rektor Lars-Erik Bång uppmanade ungdomarna att söka sig ut i världen för studier eller arbete. Komminister Torbjörn Axelsson betonade att människan inte enbart bedöms genom betyg utan att var och en har ett värde i sig själv, kanske det viktigaste av alla värden.

Avgångsklassen passade också på att traditionsenligt beskriva sin skolgång och ge lärarna ris och ros i form av humoristiska verser. Klassens rim lästes upp av en vältalig Robin Pettersson.

Stipendiet som varje år delas ut till två av eleverna i avgångsklassen gick i år till Jennie Jansson och Mikael Bjurström. De har utifrån sina egna förutsättningar arbetat och ställt upp för kamraterna extra bra under skoltiden.

Tills sist vandrade eleverna ut till tonerna av den sista visa och mången tår fälldes av såväl glädje som rörelse.

Mer läsning

Annons