Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större gasoltub i virkeshög

/
  • En av de anställda vid Björnhyttans återvinningscentral, Lennart Wåhlberg, visar den gasoltub som så när hamnade i flistuggen.

Annons

Hur gasoltuben, som inte var helt tom och av modell P11, hade hamnat bland rivningsvirket och trädgårdsavfallet vid Björnhyttans återvinningscentral vet inte Anders Hammarbäck. Men han har en kvalificerad gissning:

- Jag är övertygad om att det är en privatperson som lagt tuben i virkeshögen. Alltså någon som hade med sig träavfall, och en gasoltub.

- Vederbörande tyckte troligen att tuben lika gärna kunde läggas där, så man slapp åka upp till källsorteringen för allmänheten och köa.

Anders Hammarbäck är mycket irriterad över att någon kan vara så obetänksam och riskera en allvarlig olycka:

- Det händer ju att metalldelar ligger bland trävirket. Men det har än så länge inte resulterat i några skador annat än på maskinen.

- Men i det här fallet hade det kunnat bli såväl stora materiella skador som personskador.

Händelsen kommer att utredas, bland annat genom en genomgång av rutinerna. Fram till nu har privatpersoner som kommer med trädgårdsavfall och virke erbjudits möjligheten att köra ner på den stora planen där materialet "tuggas" till flis.

- Då har de inte behövt sitta i den här kön som så många retat sig över. Men efter det här så vet vi inte riktigt om det verkligen fungerar med den "frihet under ansvar" som vi haft som en service.

Om incidenten leder till en polisanmälan kan inte Anders Hammarbäck svara på:

- Men vi kommer i alla fall att utreda saken ordentligt.

Mer läsning

Annons