Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbråk i IOGT – Kalle Gustafson upprörd över hur dottern behandlats

/
  • Förv ånad. Hela hans beteende är märkligt, säger Anna Carlstedt, som ändå gärna ser att Kalle Gustafson åter blir medlem i IOGT-NTO.
  • I stormens öga. Åsa Hagelstedt slutade som kommunikationschef hos IOGT-NTO. Hennes far, Kalle Gustafson, anser att hennes chef uppträdde ”fruktansvärt amatörmässigt”.

Annons

- Kalle Gustafson har skickat brev till oss. I brevet skriver han att han är missnöjd med hur hans dotter behandlats. Det känns väldigt märkligt att pappan till en kommunikationschef i en stor organisation som vår lägger sig i hennes uppsägning.

Det säger Anna Carlstedt, vice förbundsordförande i IOGT-NTO. Hennes uppgifter om vad som står i brevet bekräftas av Kalle Gustafson.

Runt nyår hamnade Åsa Hagelstedt i en mediastorm efter att hon i sin blogg på internet framfört kontroversiella uppgifter om artisten Lasse Berghagen. Uppgifterna gick ut på att Berghagen setts köpa porrtidningar på en bensinmack. Berghagen slog tillbaka och hotade med stämning.

- IOGT-NTO:s förbundsdirekör Torsten Friberg gick ut i en tidning och sade något i stil med att det här var inte bra och nu skulle ärendet behandlas på ett arbetsrättsligt korrekt sätt. Detta sade han innan han pratat med Åsa och fackliga företrädare.

- Jag har beskyllts för att vara en buffel men hade jag haft Fribergs syn på hur man hanterar anställningsfrågor så hade jag inte överlevt en dag som kommunchef i Ludvika. Friberg har uppträtt så fruktansvärt amatörmässigt, det är obegripligt att det finns såna arbetsgivare, säger Gustafson.

Turbulensen kring Åsa Hagelstedt slutade med att hon sade upp sig för att börja studera.

- Hon sade upp sig på egen begäran. Det känns väldigt viktigt att det kommer fram, understryker Anna Carlstedt som också säger att de ekonomiska villkoren kring Hagelstedts uppsägning "var mycket generösa".

Kalle Gustafson har i drygt 15 år varit ordförande för IOGT-NTO i Ludvika och innan han 1989 började arbeta hos Ludvika kommun var han nykterhetsorganisationens informationschef. Det var i samband med lokalföreningens årsmöte för någon vecka sedan som medlemmarna fick veta att paret Gustafson lämnar IOGT-NTO "efter dispyt med förbundets ledning".

- Kalle och Birgitta har varit väldigt uppskattade profiler i rörelsen och jag beklagar att de avsagt sig sina medlemskap. Skulle Kalle vilja bli medlem igen så skulle jag bli väldigt glad. Vi behöver honom i organisationen, framhåller Anna Carlstedt.

Kalle Gustafson återgäldar vänligheten:

- Jag vet att de redan söker en efterträdare till Torsten Friberg. Och jag hoppas att Anna blir ny förbundsordförande. Den nuvarande, Sven-Olov Carlsson, representerar de gamla otrevliga pamparna. Blir Anna ordförande är det mycket möjligt att jag skickar in en inträdesansökan.

Mer läsning

Annons