Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnartister till Ludvika?

/

Annons

Mellan den 1 juli och 5 augusti beger sig Moneybrother, Hello Saferide och Salem al Fakir ut på sommarturné i regi av folkparkerna, Riksteatern och konsertarrangören Luger. Haffas och Sörviks folkets hus har gemensamt anmält sitt intresse för att få artisterna att göra ett stopp i Ludvika, helst i slutet av turnéperioden.

Något som enligt Torgny Hemming är långt i från omöjligt.

- Jag har inte helheten riktigt klar än, men det är bara att utgå från att det blir av.

Skuthamn är en av de tänkbara konsertplatserna, kanske mest för dess historia som festplats för Skuthamsfestivalen.

- Vi vill ju att det ska bli mycket folk. Skuthamn är okej, men inte helt bra. Det finns exempelvis inga parkeringar där, säger Bengt Berglund, ordförande för Sörviks folkets husförening.

En kanske intressantare vision är att skapa ett festivalområde vid Väsmans strand. Idén kläcktes i sammanhanget av Bengt Berglund och vännen Raimo Jansson.

- Stänger man av Kajvägen, bygger upp en scen och lånar parkering av ABB, då är man inte i vägen och det blir lättare att få dit folk. Förr kördes ju kol längs järnvägen. Marken där måste vara hur hård som helst. Det är bara att lägga på lite grus.

Föreningen har kontaktat polismyndigheten och turistchefen Håkan Rosén. Han är positiv till planerna.

- Visst är det en lämplig plats; Väsmanstranden en vacker sommarkväll.

Ett tredje alternativ är att hålla konserten i Söderbärke folkets park.

- Men det ska hända mycket innan vi flyttar dit. Det är Ludvika vi ska vara i, säger Bengt Berglund bestämt.

I det koncept som konsertarrangören Luger skickat ut finns ett antal avtalsmodeller. Där framgår att grundhyran för konserten är mellan 50 000 och 70 000 kronor.

Moneybrother, alias Anders Wendin, är född och uppvuxen i Ludvika. Debutalbumet Blood Panic från 2003 gav honom en grammis och Aftonbladets Per Bjurman skrev "Varför är inte alla så här bra? Vad är deras ursäkt?". Moneybrother är aktuell med albumet Pengabrorsan.

Hello Saferide, alias Annika Norlén är förutom artist även programledare för radioprogrammet P3 Pop. Under namnet Säkert! gör hon musik på svenska.

Salem al Fakir spelar svängig soul och folkmusik. Han har komponerat och producerat låtar åt Robyn, Wille Craaford och Snook.

Mer läsning

Annons