Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statsministern till Ludvika

Annons

Statsministerbesöket inleds vid 10-tiden med att statsministern i 55 minuter har ett långt samtal med kommunens lokalvårdare i folkets hus. Därefter äts en enkel lunch innan ett timslångt besök med rundvandring och träff med personalen sker på Stensvedens förskola.

- Statsministern är inte här för att träffa cheferna utan för att träffa och lyssna på kvinnor som arbetar i offentlig verksamhet, berättar Roberta Alenius, pressekreterare hos Fredrik Reinfeldt.

Statsministerbesök i Ludvika är mycket ovanliga. Förre riksdagsmannen Per Erik Granström (s) kan inte dra sig till minnes att någon statsminister besökt Ludvika sedan Palmes dagar.

- Både Palme och Tage Erlander har gästat Ludvika. Göran Persson har gästat Ludvika som talare på 1.a maj i slutet på 1908-talet, men det var innan han blev statsminister. Då var han skolminister. Ingvar Carlsson har inte heller gästat Ludvika kommun men han besökte säkert Brunnsvik, säger Granström som konstaterar att det därmed är en mycket ovanlig händelse som inträffar på onsdag.

Mer läsning

Annons