Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sporthallen ingen helig ko"

Annons

När tidningen talade med henne om utspelet från moderatbasen Kjell Israelsson och Håkan Frank förföll hon försiktigt intresserad och verkar inte ha några ideologiska betänkligheter mot att Sporthallen kanske får en ny driftsform.

- Jag säger inte nej per automatik. Men om någon tar över driften med syften att bara göra rejäla vinster och stänger ute människor är det naturligtvis inte bra. Man ska inte privatisera enbart för privatiserandets skull.

Pettersson betonar i sammanhanget att Sporthallen är byggd till gagn för kommuninnevånarna och måste vara öppen och tillgänglig för alla.

Kan en förändrad driftsform innebära att denna målsättning kan bli tydligare är detta något som kommunalrådet välkomnar.

Tycker du att driften av Sporthallen fungerar dåligt i dag?

- Nej, den sköts inte dåligt men det är klart man skulle önska att det vore mer öppet. Men det ställs mot att personalen måste ha sin ledighet. Men syftet med Sporthallen och badet är att vi ska finnas för medborgarna när de är lediga.

Det moderata förslaget om privatisering gäller enkom själva driften. Avsikten är att själva fastigheten även fortsättningsvis ska ägas av kommunen. Det ökar förutsättningarna för att motionen vinner gehör när den snart kommer upp till behandling i den kommunala beslutsapparaten.

- Vi äger hallen och kan ställa krav om driften läggs ut, konstaterar Pettersson avslutningsvis.

Mer läsning

Annons