Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelskräll kan blir spelsmäll

Annons

V75 handlar om att hitta vinnaren i sju lopp och man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. Förutom de ordinarie streckade hästarna får man välja två reserver i varje avdelning och om man inte markerar egna reserver gäller turordningen som finns under varje V75-avdelning i programmet.

Låter enkelt? Ja, det tycker nog de andelsägare som spelade på V75 den 24 februari i år också. Totalt var det 15 andelar, fördelade på två likvärdiga kuponger.

Den ena inlämnades på fredagen och den andra på lördagen, varav det första systemet - som också var det som andelsägarna fick kopia på - var det som slog in och gav 358 000 kronor enligt vadkvittot.

Men tack vare att tre hästar blev strukna i ett lopp där samtliga tolv hästar markerats så gick reserverna in enligt turordningen vilket innebar att det blev två rader med sju rätt.

- Det blev ett så extremt utfall på det här. Det som hände är så osannolikt, säger spelställets ägare.

- På lördag morgon lämnade jag in ytterligare en kupong med tio hästar eftersom två var strukna, plus en kompletteringskupong med första- och andrarankade hästar för att få samma radantal. Andelsägarna skulle få rätt radantal i förhållande till vad de gick in med i pengar.

Men eftersom två hästar blivit strukna i det lopp som fredagskupongen hade tolv hästar i så streckades bara tio hästar. Före start blev ytterligare en häst struken.

Skillnaden mot fredagskupongen blev att i lördagssystemets helgarderade lopp gick bara första reserven in, vilket inte var den vinnande hästen. Det innebar att detta system bara gav en sjua.

- De fick en kopia på en kupong med tolv hästar på fredagen. Den olyckliga strykningen före start på lördagen gjorde att det blev tokigt. Det som felar är cirka 170 000 kronor. Om den varit rätt ifylld hade det gett 358 000 kronor. Hittills har 188 000 kronor delats ut till andelsägarna.

Har du gjort fel?

- Jag har fyllt i reserver, det blev fel. Nu efteråt så blev det knepigt.

- Det kan vara 170 000 kronor som ska betalas, som felar och det är halvläskigt. Det är kul att dela ut pengar men det här är en mardrömssituation. Det är beklagligt att det blev så här.

- Vi har en spelförsäkring och jag fick indikationen i våras att den skulle träda in. Jag väntar på besked, säger spelställets ägare.

Mer läsning

Annons