Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sovande man väcktes av maskerade rånare beväpnade med yxa

De två männen ska, maskerade för ansiktet, ha brutit sig in i en villa där en man låg och sov. De ska sedan ha hotat den nyvakne mannen med en yxa och bestulit honom på både flera vapen, en plånbok samt hans bil.

Annons

Två män i 30- respektive 35-årsåldern, båda hemmahörande i Ludvika kommun, åtalas vid Falu tingsrätt misstänkta för bland annat rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt vapenbrott.

Enligt åtalet ska de, i mitten av augusti i år, ha brutit sig in i en villa i Ludvika där en man låg och sov. Maskerade för ansiktet och beväpnade med en yxa ska de sedan, genom att hota mannen, ha fått honom att uppge var nyckeln till hans vapenskåp fanns.

Därefter ska de båda Ludvikaborna ha tagit fem licenspliktiga skjutvapen, ett luftgevär, ammunition, en plånbok samt mannen bil som de sedan försvann från platsen i.

Som bevis läggs, förutom förhör, även en rad teknisk bevisning fram. Det handlar bland annat om protokoll över brottsplatsundersökningen under vilken man säkrade en del spår i form av DNA på en cykel, en kniv samt på en tappad vante. Även ett fotografi på yxan som männen ska ha använt, och som hittades i en ryggsäck i området, läggs fram.

Två män, hemmahörande i Ludvika kommun, åtalas misstänkta för bland annat rån.

De båda männen nekar till anklagelserna om rån samt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den äldre av den erkänner dock till vapenbrott av normalgraden.

Utöver de två männen misstänks även en kvinna i 35-årsåldern för att ha varit delaktighet i brotten. Hon åtalas för medhjälp till rån samt medhjälp till grovt vapenbrott då hon, enligt åtalet, ska ha skjutsat de båda männen både till platsen för det misstänkta rånet samt till platsen där vapnen sedan ska ha förvarats. Även hon förnekar dock brott.

Mannen i 35-årsåldern åtalas även för försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt ringa narkotikabrott. I slutet av augusti ska han nämligen, påverkad av narkotika, ha försökt stjäla ytterligare en bil från en man i Ludvika – detta genom att hota honom med kniv.

I det fallet erkänner mannen ringa narkotikabrott men nekar till att ha försökt stjäla bilen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons