Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarorkester i annorlunda tappning

Annons

Tidigare år har runt 20 ungdomar jobbat flera veckor med att spela på bland annat offentliga platser, äldreboenden och servicehem.

I år blir det bara två mindre grupper, med totalt sex ungdomar. En klarinettkvintett där Alexandre Toledo, 18 år, Emilia Eriksson, 15, David Timonen, 16, och Lovisa Vikenadler, 17, ingår. Och en duo med sångerskan Linnea Mähler, 18 år och pianisten Sofia Ohlsson, 16.

Ungdomarna kommer inte att jobba hela sommaren utan sprider ut sitt feriearbete över olika tidpunkter. Exakt hur de ska jobba och var spelningarna ska ske är inte klart ännu.

Lasse Trygg, Dans- och musikskolan berättar att spelningarna kommer att ske på liknande platser som tidigare, och att grupperna anpassar musiken för varje tillfälle.

- Vi har specialskrivit en del till klarinettkvartetten för det finns inte så mycket skrivet. De kommer att spela allt från klassisk klarinettkvartettsmusik, till schlagers typ Irving Berlin, Evert Taube och Mozart. Det blir väldigt blandat så att det passar att spela både utanför Konsum, på ålderdomshem och lite mer högtidliga platser.

Karl-Erik Anestedt som sa i från sig ansvaret för sommarorkestern förra året har ett litet finger med i spelet även i år.

- Jag har lovat att jag ska se till att det sätter i gång. Men det är musikkåren som är ansvarig, förklarar han.

Tanken är att de två grupperna ska köra igång direkt efter skolavslutningen.

Mer läsning

Annons