Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterklubb spårade försvunnen kvinna

Annons

Det var vid 01.30-tiden, som Håkan Gustavsson från skoterklubben och Conny Fagrell från räddningstjänsten stötte på kvinnan vid nordvästra stranden av sjön Gällingen.

De hade då lyckats följa kvinnans spår på en oplogad skogsväg mot Gällingen. Men när hon påträffades hade hon lämnat vägen och gått rakt ut i terrängen.

- Vi fick ingen förklaring till varför hon hamnade där hon gjorde, konstaterade Henrik Gustavsson.

- Men vi var nog hennes sista chans.

Håkan Gustavsson hade med sig en overall och en filt, som kvinnan sveptes in i. Sedan placerades hon på en skoter tillhörig Raul Nilsson, som körde henne de cirka två kilometrarna ut till landsvägen mot Fredriksberg, där polis väntade. Dit kom också en ambulans, som förde kvinnan till Ludvika lasarett för undersökning.

- Det var tur att hon gick och rörde sig hela tiden. Hade hon lagt sig ned under en gran vet man inte hur det gått, sa Gustavsson.

Kvällen och natten var heller inte speciellt kall.

Klubben deltog med fyra skotrar i eftersökandet av kvinnan, som troligen gått ut redan på måndag förmiddag men anmäldes försvunnen först klockan 18.55.

- Vi har varit med förr vid liknande händelser och vi har ju en stor fördel som hittar i trakten och kan ta oss fram med våra skotrar, sa Håkan Gustavsson.

Polisen, som hade ett 10-tal man med i sökandet, uttalade också stor tacksamhet för den insats skoterklubben gjorde.

Mer läsning

Annons