Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjömanskretsen leder julracet i Ludvika

Jul, jul, strålande jul – om sisdådär tio veckor. Men en syförening har redan julen i tankarna.
Nu petas Gubbo Folkets hus från tronen som "förste julfirare" i Västerbergslagen.

Annons

Sjömanskretsens försäljning brukar vara välbesökt, som här den 19 november 2011. Men i fjol gick det sämre och kretsen väljer därför att i år ha höstbasar

Sedan många år tillbaka ordnar Folkets husföreningen i Gubbo med "en försmak av julen" en helg mellan 1 och10 november.

Arrangemanget i Gubbo brukar markera startskottet för alla julförsäljningar som skolklasser och föreningar av alla de slag har under främst november och början av december.

Men i år blir Gubbofolkan rejält distanserad – av Sjömanskretsen vid Ludvika församling. Redan nu på lördag den 22 oktober bjuder kretsen in allmänheten till "Höstbasar med aning av jul".

– Vi tyckte att det var så dålig tillströmning med folk i fjol så vi tänkte att i år provar vi något nytt, säger Birgitta Danielsson, talesperson för Sjömanskretsen.

I många årtionden har Sjömanskretsen haft sin försäljning i november och då har det bjudits ut en hel del julsaker.

– Nu är det en höstbasar med försäljning av hembakat bröd, handarbeten, lotterier och lite julgrejer. Och så har vi underhållning med Per Andersson (fastighetschef hos Ludvika församling) och Gammals Mats Dahlström (kyrkomusiker) som sjunger och spelar, berättar Danielsson.

2014 inbringade Sjömanskretsens försäljning cirka 15 000 kronor, i fjol bara 10 000. Så med flytten till tidigare datum hoppas kretsen på bättre resultat i år. Arrangemanget pågår mellan 13.00 och 15.30 i församlingsgården.

– Vi är 20 medlemmar i Sjömanskretsen varav 10 till 12 stycken är aktiva. Intäkterna från försäljningen går till välgörande ändamål. I första hand till diakonin i Ludvika som arbetar med utsatta människor, men även till Svenska sjömanskyrkan och stiftsgården i Rättvik.

Mer läsning

Annons