Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simsällskapets sommarskola igång

/

Annons

En skara plaskande glada barn befann sig i Sporthallen i går för fjärde lektionen av tio i simkunskap.

Ludvika Simsällskap prövar i år ett nytt koncept med simskola även på sommaren. Annars bedriver föreningen simskola för sina medlemmar under resten av året.

Mot en avgift där medlemsskap i simföreningen ingår har LSS tagit emot barn främst i åldrarna 6-8 år som velat lära sig simma. Från början var två grupper planerade, en för- och en eftermiddagsgrupp, dock fyllde antalet barn bara en grupp.

- Köerna vi har annars på att få lära sig simma är långa. Nu blev det bara tolv barn till sommarens simskola, säger LSS ordförande Roger Johansen, men meddelar att konceptet återkommer nästa år.

Lektionerna är en timme långa, och består av undervisning i bröstsim samt lite avslutande fri lek. Undervisarna i simning är 16-åriga medlemmarna i LSS Maja Stengård, och Jessika Lindkvist som har simmat i åtta år.

På plats fanns också en av mammorna, Annie Israelsson, för att hålla lite extra koll på barnen. Principen att simundervisningen inte är tillräcklig i skolorna tycker hon är helt absurd.

- Fler och fler barn går ut skolan utan att kunna simma. Det här är ju en säkerhet. Barn älskar vatten, hur ska det gå för de barn vars föräldrar inte har tid eller möjlighet att lära dem att simma?

LSS ordförande Johansen instämmer.

- Det är helt åt skogen. Vi bor ju faktiskt i ett land med mycket sjöar där man borde kunna simma.

Sommarskolan pågår 9-20 juli. Får LSS mer tid i simhallen planerar de att ha simskola även under jullovet.

Mer läsning

Annons