Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexman dömdes på nytt

Annons

Under rättegången kom det fram att den nu betydligt äldre flickan blivit sexuellt utnyttjad av 41-åringen då hon var elva-tolv år gammal. Men det var först när mannen dömdes för senare brott som hon vågade träda fram och berätta.

När hon var yngre sov hon ofta över hos sin kusin, vars mamma hade en relation till mannen. När flickan och hennes kusin vid ett tillfälle sov över i mannens bostad, utnyttjade han henne sexuellt.

Hon har efter händelsen mått psykiskt dåligt och förändrats som person. Hon har även klandrat sig själv för att hon inte berättade om övergreppet tidigare och därmed förhindrade att andra råkade ut för samma sak.

Redan 2001 dömdes mannen första gången för sexuellt utnyttjande av underårig. Förra året dömdes han av Svea hovrätt för grovt sexuellt utnyttjande av underårig och barnpornografibrott. Straffet blev fängelse i två är och sex månader.

Falu tingsrätt bedömer även den här gången målsägandens uppgifter som trovärdiga och dömer mannen till ytterligare fyra månaders fängelse. Han ska dessutom betala skadestånd för kränkning, 75 000 kronor, samt för sveda och värk, 30 000 kronor.

Mer läsning

Annons