Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på förskolor och skolor i nya budgeten

Här något av det som ingår i den budget för 2017 som majoriteten S, V och MP röstade igenom vid fullmäktige på måndagskvällen:

Annons

Social- och utbildning får ytterligare 18 miljoner till förskolan för att täcka kostnaderna för nio nya avdelningar. Skolan får ett tillskott på tio miljoner då elevantalet har ökat. Pengarna går till fler lärare men också till bland annat en satsning på elevhälsan.

Kultur- och fritid tillförs 4,3 miljoner utöver ordinarie uppräknad ram för ökade lönekostnader med mera. Pengarna kommer framför allt gå till en satsning på fritidsgårdarna och planer finns på att öppna en fritidsgård i Marnäs. I dag finns två fritidsgårdar i Ludvika, en i Grängesberg och en i Nyhammar.

Samhällsbyggnad får sju miljoner utöver uppräknad ram så man kan förstärka och påskynda arbetet med utredningar och framtagande av planer för ökat bostadsbyggande, utveckling av infrastruktur med mera.

Vad gäller investeringar så satsas 14,6 miljoner på rust och ombyggnad av ridhuset i Räfsnäs.

Några andra exempel: 2 miljoner till utemiljön vid Kyrkskolan, 2 miljoner till lekpark i Kasttjärnsparken, 4 miljoner till Väsmanstranden, 2 miljoner till projektet Årets stadskärna, 3 miljoner till ny ventilation vid Stensvedens förskola och 1 250 000 till ny ventilation vid Nyhammars förskola.

1 miljon till rust av taket på Blötbergets skola, 500 000 till ventilation i Gamla Folkets hus, 2 600 000 till ny cykelväg vid Timmermansvägen, 2 500 000 till arbeten vid Lyviksbergets industriområde, 2 500 000 till arbeten med fjärde utbyggnadsetappen på Laggarudden och 1 600 000 till belysning på cykelvägen mellan Laggarudden och Brunnsvik.

Mer läsning

Annons