Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska nya skolan i Marnäs se ut

Så här är det tänkt att nya Marnässkolan ska se ut. Om drygt en månad startar jobben med skolbygget på allvar.

Annons

Nya Marnässkolan kommer att huvudingången vid Grågåsvägen. Bygget tros gå på runt 110 miljoner.

Skissen här intill ingår i den bygglovsansökan som kommunen lämnat in till miljö- och byggkontoret.

– De söker bygglov för en byggnadsyta på 2 385 kvadratmeter. Byggnaden är i två plan och de invändiga ytorna kommer att mäta 5 366 kvadratmeter, uppger Lina Ström som är bygglovshandläggare.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att gräva upp grunderna till de flerbostadshus som fram till i slutet av 90-talet stod vid dåvarande Grågåsvägen 7 – 11.

Enligt Lina Ström kommer byggpolitikerna att den 19 oktober behandla ansökan om bygglov. Beviljas ansökan och ingen överklagar beslutet så är det meningen att de grundläggande arbetena ska inledas i mitten av november.

– Den 5 oktober gick anbudsförfrågan på mark- och grundarbeten ut och vi räknar med att ha klart med entreprenör i början av november. Sedan hoppas vi att grundarbetena är klara i mars och att byggandet av själva skolbyggnaden därefter kan starta, säger Jan Hedberg som är byggchef vid kommunens fastighetsbolag.

Lagom till starten av höstterminen 2018 ska nya skolan stå klar. Skolan kommer att ha kapacitet att ta emot cirka 350 elever. Skulle behov uppstå så är det relativt enkelt att bygga ut skolan.

Gamla skolan kommer att rivas och ge plats för en idrotts- och aktivitetshall samt ett stort antal parkeringsplatser. Planen är att idrotts-och aktivitetshallen ska börja byggas 2019.

I fyra veckor har arbetena pågått med att gräva upp de gamla husgrunderna vid dåvarande Grågåsvägen 7-11 i Ludvika,.

Mer läsning

Annons