Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning till Jem & Fix under premiärdagen

På torsdagen öppnade Jem & Fix på Lyviksberget och kundtrycket var hårt.
– Under de första fem timmarna har vi haft ungefär ett tusen kunder, sade en överväldigad Erling Daell.

Annons

Butikschefen Pavel Lenert och vd Erling Daell kunde glädja sig åt rejäl rusch när Jem & Fix öppnade i Ludvika.

Som vd för kedjan fick han denna dag vara med om att öppna koncernens 200:e butik. 12 - 14 personer från Jem & Fix-butiker i södra Sverige hade kommit till Ludvika för att tjänstgöra under öppningsdagen.

Erling Daell gissar att sex personer kommer att ha stadigvarande jobb i butiken och av dem var bara butikschefen Pavel Lenert på plats under torsdagen. Övriga befinner sig på utbildning och dylikt och kommer att träda i tjänst allt eftersom. Men flera av dem har tidigare jobbat på Beijer Byggmaterial som fanns i fastigheten fram till 30 september.

– Under de första timmarna var det en hejdlös rusch. Vad säger kunderna? Ja, att de hoppas att vi blir kvar och det tror jag säkert, framhöll Lenert.

Både Beijer Byggmaterial och dessförinnan Cheapy Bygghandel blev något av dagsländor i lokalerna mellan riksvägen och Gonäsvägen. Att döma av tillströmningen av kunder premiärdagen lär Jem & Fix bli kvar längre.

– Vi kommer nog att sälja för 500 000 kronor i dag, gissade Erling Daell vid middagtid. Redan efter de första timmarna tyckte han att det fanns anledning att skriva upp prognosen för årsomsättningen.

Från att i en DT-intervju den 11 november ha hoppats på en omsättning på kanske 20 miljoner, sade han sig nu räkna med "minst" 20 miljoner.

– Vi har ett bredare sortiment än till exempel Byggmax och kommer att fylla en funktion på marknaden och täcka ett hål som har funnits här. Befolkningsunderlaget på cirka 30 000 i närområdet och till det kommunerna runt omkring är tillräckligt, analyserade Erling Daell.

En halv miljon in i kassan redan första dagen, trodde Erling Daell efter de första timmarnas rusning.

Mer läsning

Annons