Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondellen har öppnats – triss i snurror i Ludvika

Vid lunchtid på fredagen kunde de första bilisterna snurra runt i rondellen vid Willys. Ludvika har därmed tre rondeller.

Annons

Nu kan Ludvikaborna snurra runt inte bara vid Lyviksberget och brandstationen utan även här vid Willys och Sänkan.

Det var med återhållen glädje och stolthet som Niklas Linnsén, projektledare vid Trafikverket, på fredagseftermiddagen meddelade att rondellen vid Willys nu tagits i bruk – 1,5 månad senare än vad som angavs i den ursprungliga tidplanen.

– Projektet har hanterat flera utmaningar under arbetet med framför allt mer berg i marken än vad som var beräknat. Arbeten med refuger, skyltning och belysning beräknas pågå fram till jul om det inte blir för kallt väder. Under förra veckan utfördes beläggningsarbeten och vägen är jämn och bra inför vintern, framhåller Linnsén.

De arbeten som återstår och ska göras i vår är uppsättandet av den bullerskärm som ska monteras vid villorna mitt emot Sänkan. I vår väntar också planteringsarbeten, mer beläggningsarbeten, återmontage av det gamla smidesräcket, målningsarbeten med mera.

– Vi har fått ett bra avslut innan vinteruppehållet för trafikanternas skull och bra förutsättningar även för snöröjning. I och med att vägen nu har asfalterats så finns risken att hastigheterna ökar, samtidigt som vägarbetet pågår. Jag vill därför uppmana trafikanter att visa hänsyn när ni kör genom arbetsområdet, avslutar Niklas Linnsén.

Mer läsning

Annons