Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respekt för allt liv

/

Annons

Hon är inte bara bekymrad över att barn, vuxna och gamla far illa. Kristina Hallin är också allvarligt bekymrad över den ondska, som hon anser människan utsätter djuren för på olika sätt.

– En miljon djur dödas varje år i det här landet genom legal och illegal jakt. Det är upprörande att Naturvårdsverket tillåter jakt på björn och lo.

När det gäller den infekterade vargdebatten tycker hon så här:

– Det här är ingen fråga för jägarna. Den ska politiker och länsstyrelsen sköta och se till så att djurägarna får stöttning för att skydda sina djur. Men jägarorganisationerna har de ekonomiska resurserna och finns på många höga positioner. Jag blir så upprörd över att det är på det viset. Det värsta är att de som vill ha vargen kvar inte hörs.

– Jag bor mitt i ett vargrevir och jag tycker det är självklart att vargen ska få vara ifred. Vargen är inget aggressivt djur.

Kristina Hallin, som är högskoleutbildad hälsopedagog, anser att vi måste ha en helhetssyn på människor, djur och natur. Sin syn har hon bland annat förmedlat i två böcker.

– Vi skövlar skog, bygger fler vägar och större städer. Lämnar vi inte plats för växter och vilda djur kommer vi själva att försvinna. Vi är beroende av varandra och den biologiska mångfalden.

Mer läsning

Annons