Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena Sapporo i Sunnansjö

/
  • Klar för start. Joel Lundkvist från Fredriksberg var en av många sportlovslediga som testade skotern i Sunnansjö i går.
  • Fartigt i Sunnansjö. Att vädret i Sunnansjö var av samma sort som det som skidåkarna i Sapporo fick uppleva på onsdagen var det inte många som märkte. I varje fall inte bland de sportlovslediga barn och ungdomar som tog chansen att testa iscart och skoter nere vid reningsverket. Det var full fart på motorvrålet under hela eftermiddagen.

Annons

Anledningen till närvaron i Sunnansjös snålblåst var att Grängesbergs Hyr-Cart hade slagit till med sina små åkdon här som en aktivitet inom ramen för sportlovsprogrammet.

- Det är fjärde året vi är här, berättar Kerstin Larsson och intresset verkar inte avta. Snarare tvärtom. Ger man sig ut i det här vädret så är intresset stort.

Det finns ingen åldersgräns för att testa isbanan.

Deltagarna kan vara ända från sex-sjuårsåldern och den barnskoter som man tagit med sig blev flitigt nyttjad av de sportlovslediga.

- Vi hade till och med en liten kille här som var i fyraårsåldern och som körde den bara med en liten aning hjälp av farsan, berättar Kerstin som menar att banan här är en idealisk förstagångsbana med rejäla snövallar som dämpar de första misslyckaden på väg mot en karriär som iscartförare.

Det rullar på hela tiden med åksugna telningar som släpat med föräldrar och far-och morföräldrar hit ner till sjölandet och påfallande många av deltagarna är "återfallsförbrytare" som redan varit hit och testat iscart och skoter under tidigare vinterlov.

Inte heller drar man sig för att ta sig långa vägar för att testa åkdonen.

Joel Lundqvist från Fredriksberg, till exempel, är en snart tolvårig ung man som gärna förlägger sitt sportlov hit. Han snurrade runt på den gröna skotern så den talrika publiken blev lätt yrskallad. Själv hade han inte en aning om att vädret var kallt och ruggigt. Sånt glömmer man när motorn morrar som en störd bandhund under ändan.

Undrar om farsan slipper köra ner honom hit resten av veckan. Det är full gas hos Kerstin även torsdag och fredag, nämligen.

Mer läsning

Annons