Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordbeslaget kan lämnas tillbaka

/
  •  Foto: Gunne Ramberg
  • Stort beslag. Det misstänkta tjuvgodset ligger längs med två väggar i ett rum i polishuset. Kjell Davidsson, biträdande utredningschef vid Ludvikapolisen berättar att om ärendet läggs ner utan åtal kan det återgå till de misstänkta i deras egenskap av innehavare.  Foto: Gunne Ramberg
  • Här finns allt möjligt. Verktyg, maskiner, en del gods som beslagtagits ligger ännu i oöppnade kartonger. Till och med en begagnad golfbag med klubbor togs med till polishuset som misstänkt stöldgods för två år sedan.  Foto: Gunne Ramberg

Annons

"Den största mängden man sett", kommenterade polisutredare det påträffade godset då för två år sedan. Böcker, skivor, trädgårdsmöbler, verktyg, vitvaror, maskiner och vitvaror med mera beslagtogs ur bostaden i Grängesberg. Mycket av godset låg då i de oöppnade originalförpackningarna.

- En minimal del har utgått till personer som bevisat ägarskapet. Men det mesta finns ju kvar och ärendet är öppet än, säger biträdande utredningschef Kjell Davidsson vid Ludvikapolisen.

Bland det gods som kunnat lämnas tillbaka nämns en vedklyv som fick fraktas ifrån polisens förråd med hjälp av fordon. Att ärendet tagit så lång tid och hittills gett så dåligt resultat påverkar polisen i Ludvika:

- Vi hoppades få fart på det med den nya åklagaren, men så blev det inte. Vi ska försöka få snurr på det nu efter semestern, för vi börjar bli irriterade själva, säger Kjell Davidsson.

Eventuella ägare ska för att få så bra chans som möjligt att få tillbaka godset styrka ägarskap genom exempelvis uppvisande av kvitton eller annat skriftligt bevis. Utan det minskar chanserna. Några sådana krav ställs inte på det misstänkta Gränges-paret.

- Det är upp till åklagaren hur det blir, om det räcker till åtal eller om godset återgår. Och kan vi inte styrka att det är stöldgods så återgår det till paret i egenskap av godsets innehavare.

Mer läsning

Annons