Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privata läkare löser problemen på norra?

Annons

- Personalen där, sjuksköterskor, undersköterskor och andra, gör ett jättearbete. Det är på läkarsidan med stafettläkarna som vi har problem. På senare tid har det varit lite si och så med kontinuiteten, säger landstingsrådet Ingalill Persson (s).

För många läkare har kommit och gått på vårdcentralen, menar hon. Detta har medfört att återkommande patienter i allt för hög grad träffat olika läkare.

- Nu ska vi upphandla fem läkartjänster och det kan bli maximalt sex - sju personer som delar på tjänsterna. Huvudsaken är att vi får kontinuitet i verksamheten, betonar Persson.

Landstingets ledning har också förhoppningar om att kunna locka holländska läkare till Gränge vårdcentral i Sunnansjö och Grängesberg.

- Vi har en kontakt i Holland och vet att intresset bland läkare i Holland är väldigt stort för att komma till Sverige. Vi hoppas kunna locka holländare till Grangärdeområdet och att det blir en positiv spiral som vi kan bygga vidare på.

En faktor som tros öka möjligheterna att få holländska läkare till Grangärde är att flera holländare redan bor i bygden och driver företag, exempelvis Grangärde Hotell.

Mer läsning

Annons