Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisregn vid firandet av FN-dagen i Ludvika

Ett par hundra personer fanns på plats i Folkets hus Aveny på måndagskvällen. Traditionsenligt på FN-dagen delades flera priser ut.

Annons

Ludvika kommuns integrationspris för 2016 utdelades av kommunfullmäktiges ordförande Maria Strömkvist (S) i mitten till Annelie Asker och Åsa Andersson från IF Vulcanus.

Det finaste priset, Ludvika kommuns Integrationspris, gick i år till idrottsföreningen Vulcanus i Blötberget.

Annelie Asker och Åsa Andersson från föreningen fick bland annat motta en check på 10 000 kronor, diplom och blommor som utdelades av kommunfullmäktiges ordförande Maria Strömkvist (S).

16 förslag till mottagare av integrationspriset hade lämnats in och därav var det flera som föreslagit IF Vulcanus för att föreningen genom sitt arbete i byn har skapat framtidstro och engagemang. Kommunens motivering:

"Ludvika kommuns integrationspris tilldelas eldsjälarna i IF Vulcanus för deras stora engagemang. Föreningens arbete med integration har skapat sammanhållning och framtidstro i byn Blötberget."

Fullmäktiges vice ordförande Sten G Johansson (V) överlämnade uppmuntranspriset på 5 000 kronor till Nyhammars skola och en hel del elever stegade upp på Avenys scen för att ta emot priset.

Folkets hus Aveny var relativt välbesatt under firandet av FN-dagen där det förutom prisutdelande förekom underhålllning både i form av musik signerad elever i kulturskolan och dans som framfördes av medlemmar i Eritreanska föreningen.

Lions Club Ängsklockan delade ut Mångkulturpriset med en prissumma på 3 000 kronor till Lorensberga klass 6. Lionsdamerna ansåg att klassen lyckats bäst med uppgiften att via Instagram framställa en film på temat mångkultur.

– Det var ett väldigt fiffigt videoklipp ni åstadkommit, sade BrittMarie Pettersson från Ängsklockan till de elever som vid prisutdelningen representerade klassen.

Slutligen delade Västerbergslagens FN-förening ut ett pris till årskurs 5 på Vinsbo skola i Morgårdshammar. Priset bestod traditionsenligt av en jordglob.

Lions Club Ängsklockans mångkulturpris gick till Lorensberga skola klass 6. BrittMarie Pettersson och Louise von Hofsten Pryd överlämnade priset till från vänster Noah Bjelke, Ahamed Ibrahim, Selma Roosgårdh, Hanna Wahlqvist, Alexandra Junttila, Hanna Bratt och Olga Rindeskog.

Mer läsning

Annons