Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Hillencup vid Övre Hillen

Team Höjdarna med deltagarna Max Flodin och David Jisfelt vann den första inledande deltävlingen av sju i Hillencup 2017 med en fin fångst på 256 centimeter bestående av fyra gäddor.

Annons

Tävlingen genomfördes lördagen den 13 maj i ett fint försommarväder på sjön Övre Hillen. Fångsterna för de tretton deltagande teamen var genomgående sparsamma och fyra team blev tyvärr helt utan fångst under de fyra timmar som tävlingen pågick.

Efter vinnarnas fina insats kom team Serlander tvåa med deltagarna Staffan och Andreas Serlander med sina 181 centimeter och en fångst på tre gäddor.

Inga riktiga storfiskar bärgades under deltävlingen men i resultatet kunde ändå summeras varsin gädda på 73 centimeter för de två topplagen, vilket innebär att fiskarna sannolikt vägde cirka 2,5 kg styck.

Dagens eftertraktade tröstpris bestående av fiskbullar i hummersås för den kortaste registrerade fångsten under dagen på 54 centimeter, gick till team Gäddbiten med deltagarna Mats Ramkvist och Robert Sahlberg.

Nästa deltävling kommer att genomföras på nedre Hillen lördag den 3 juni. Föranmälan behövs inte - det är bara att dyka upp vid tävlingarna, i rätt tid och med lösta fiskekort.

Mer läsning

Annons