Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Precis som i tropikerna

/
  • Sommar och sol. Det var läget som gällde igår, det. För de Ludvikabor som passade på bjöd tisdagen på en av de härligaste och varmaste sommardagarna på länge under det här året. Den varmaste temperaturen, 27 grader, uppmättes vid timmarna efter lunch. Mycket folk var det som höll till vid Skuthamn och Jägarnäs badplatser under de varmaste delarna av dagen. Ni som ändå gillar svalare väder får ert senare i veckan. För nu sjunker temperaturen under resten av veckan och håller sig mellan 15 och 20 grader med moln. Och ta med paraplyet till ikväll, för säkerhets skull.  Foto: Peter Ohlsson

Annons

Tisdagen den 7 augusti. Håll datumet i minnet, för enligt Smhi kan det dröja innan det blir så varmt igen. Igår var det dessutom spridd glädje, med sol och varmt över hela vårt avlånga land. Det var lite moln i den nordligaste delen av riket, bara. Och mellan klockslagen 12 och 18 var kvicksilvret uppe på 26 grader länge - varmast var det vid 14-tiden med 27 grader. Den andra fina dagen av två möjliga den här veckan med andra ord. Inte illa.

Men håller det i sig, och passade Ludvika på att njuta av stunden? Svaret blir både ja och nej.

Vädret står för nej-delen av svaret, när det blir sämre för varje dag i veckan som är kvar. I dag är det som mest 23 grader med moln på eftermiddagen. Och under kvällen kommer blötan ovanifrån istället. För då blir det regn igen, enligt Smhi. Och resten av veckan fortsätter solen sina tittut-lekar med molnen. Temperaturerna ligger då mellan 15 och 20 ljumma grader.

Men vem vet med vädret, med lite tur kanske det håller i sig någon dag till med vädret.

Ett stort ja står Ludvikaborna för. Många var de Ludvikabor som tog chansen att få sand mellan tårna och färg på kinderna igår. Lustigt nog noterades det också att det inte tog långa stunden för en del att ställa om väderpreferenserna. Från att ha längtat efter sol och värme länge satt nu både fotografen och jag och lovprisade skugga och svalare dagar där vi skumpade runt i redaktionsbilen, jagande sommarens Ludvika. Hej, Jante.

Fullpackat var det vid uteserveringarna i centrum där skuggan fanns. Men framför allt rådde trängsel vid stränderna Jägarnäs och Skuthamn under en svårslagen sommardag. Titta bara på bilderna så får ni se.

Mer läsning

Annons