Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Portal för den lokala idrotten

/
  • Portal på gång. Peter Hoxell, Dalarnas Idrottsförbund, Karin Boström, SISU Idrottsutbildarna, och Tommy Mohlin, kultur- och fritidsförvaltningen, talade sig varma för den synnerligen informativa portal som under våren blir tillgänglig via kommunens hemsida.

Annons

Det handlar inte om någon miljonsatsning. Inte heller något som kostar, utan faktiskt är helt gratis för föreningarna.

Men nu är det heller inte frågan om något fysiskt gripbart. Åtminstone inte i det första skedet.

Det handlar om en portal, en inkörsport, på nätet, via Ludvika kommuns hemsida.

Kort sagt, ett enklare sätt att nå all den information en förening kan tänkas behöva. För att kommunicera med andra organisationer, låta sig länkas vidare till Riksidrottsförbundet, eller söka bidrag till någon god idé som föreningen vill förverkliga.

Allt detta kommer att finnas där, på en enda plats istället för utspritt på en massa olika håll.

- Det är en helt ny idé, även om tankar om samverkan i den här formen har funnits sedan tidigare, säger Tommy Mohlin på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

- Det är den bästa idén på många år, unik för Dalarna och förmodligen i hela landet, betygsätter Peter Hoxell från Dalarnas Idrottsförbund.

- All information som en lokal idrottsförening behöver kommer att kunna hittas via hemsidan, tillägger Karin Boström, SISU Idrottsutbildarna.

Det är således också dessa tre organisationer som genom sitt samarbete lagt grunden till den portal som syftar till att göra tillvaron enklare för pressade föreningsfunktionärer. Visserligen kommer inte de årliga föreningsbidragen att kunna sökas direkt på nätet.

- Men man kan hämta ut ansökningshandlingarna, lovar Tommy Mohlin.

Än så länge är dock portalen i sin linda tillägger han, för säkerhets skull. Men under våren är det tänkt att kommunens hemsida ska kunna erbjuda den nya servicefunktionen.

Och inför portalens öppnande kommer informationen att gå ut försäkrar trion, som också kommer att kunna nås på det här sättet med olika frågor och funderingar som rör föreningarna.

Noteras kan att torsdagens Idrottsbuffé lockade representanter från 17 av totalt 45 idrottsföreningar. Från stora föreningar som Nyhammars IF, Östansbo och IFK Grängesberg kom ingen.

- Men dom kommer vi att kontakta under hösten, säger Tommy Mohlin.

Mer läsning

Annons