Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plus på 13 miljoner för social- och utbildning

Social- och utbildning, som tidigare år ofta haft stora problem med sin ekonomi, hade den 31 december 13,2 miljoner kronor kvar i sin budget för 2016.

Annons

Siffrorna redovisades när nämnden hade sitt februarimöte. Förvaltningschefen Mikael Carstensen konstaterar att budgeten låg på 534,7 miljoner.

– Så sett till vår ram har vi ett överskott på drygt två procent. Men för gemene man låter det förstås mycket med 13 miljoner.

Administrationen redovisar ett överskott på 3,3 miljoner varav 2,3 miljoner hänför sig till lägre kostnader för personal och dylikt. 2,3 miljoner blev över på kontot för förskolor och förklaras med lägre personalkostnader på grund av att det råder stor brist på utbildad personal.

Området social välfärd hade vid årsskiftet 7,7 miljoner kvar i sin plånbok. Området hanterar bland annat socialbidrag, missbruksvård och så kallade HVB-hem för ensamkommande.

Social- och utbildningsnämnden har i år ingen glädje av överskottet. Pengarna som inte förbrukades 2016 har återförts till kommunkassan centralt.

Mer läsning

Annons