Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzeria tvingades stänga – hade skalbaggar i degrummet

Skalbaggar och döda spindlar i lokalerna, skitig utrustning och känsligt livsmedel som förvarades i öppnade konservburkar – det är bara några av de brister som livsmedelsinspektören stötte på under besöket på pizzerian. Pizzerian fick omedelbart förbud och tvingades stänga

Annons

Den 2 december kom miljöförvaltningen för en kontroll vid en pizzeria i Ludvika kommun.

På plats konstaterades flera allvarliga hygieniska brister i verksamheten rörande både förvaring, skadedjur, hantering, rengöring samt lokalernas och utrustningens skick.

Kontrollrapporten vittnar bland annat om skalbaggar i degrummet, skuren sallad som förvarades i vattenbad i en diskho, tonfisk och musslor som förvarades i öppnade konserburkar och spindelväv och döda spindlar i lokalerna.

Rengöringen av kylar, frysar, degblandare och kantiner var bristfällig – samma sak med bland annat golven, väggarna och hyllorna.

På pizzerian har livsmedel tinats upp på ett sätt som gjort att det finns risk för bakteriell tillväxt – och enligt inspektören saknar personalen tillräckliga kunskaper om detta.

Kartong användes som varuskydd över en kylränna och i samma utrymme som livsmedel förvarades, en del oförpackade, utan tillräckligt skydd eller på golvet, fanns även kemikalier och en verktygslåda.

Livsmedelsinspektören tog omedelbart ett beslut om tillfälligt förbud att hantera livsmedel och att pizzerian skulle hålla stängt fram tills dess att sanering genomförts – något som de nu även gjort.

Måndagen den 5 december, efter en uppföljande kontroll, beslutades nämligen att pizzerian återigen får öppna.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons