Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pitcher´s öppnar restaurang i Ludvika

Restaurangkedjan Pitcher´s tar över Buffalos lokaler i centrala Ludvika. Nu väntar en rejäl ombyggnad.
– Normalt tar det minst åtta, tio veckor. Men i den bästa av världar kan vi öppna till jul, säger Anders Nordendahl, 45, en av tre delägare i kedjan.

Annons

Pitcher´s i Ludvika kommer att bli den 15:e restaurangen i kedjan sedan starten 2002 i Karlstad.

– Ludvika känns som en bra stad med tillräckligt många invånare och vi känner att det kanske saknats något i utbudet i Ludvika. Vi har sedan tidigare restauranger i Falun och Borlänge och de går bra så vi tror på Dalarna, säger Anders Nordendahl.

De har ett bra koncept, säger Massoud Hussein, korvkioskägare i Leksand, som ser fram emot att få öppna Pitcher´s i Ludvika.

Pitcher´s i Ludvika kommer att drivas på franchisebasis av 41-årige Leksandsbon Massoud Hussein och 39-årige Borlängebon Massoud Malak Tammo. Det var de som tog kontakt med Pitcher´s och tipsade om lokalen i Ludvika.

– Det känns bra att vi får möjlighet att driva restaurangen i Ludvika. Hur många anställda vi kan behöva vet jag ännu inte. Kanske tio stycken, säger Massoud Hussein som sedan sju år driver gatukök i Leksand.

Anders Nordendahl berättar att man inom kort börjar riva på Buffalo. Det blir nya golv, väggar och tak och givetvis helt igenom nya möbler och dylikt.

– Det kommer att kosta någonstans mellan 1,6 miljoner och upp till två miljoner och det är franchisetagarna som står för den kostnaden. De driver restaurangen i sitt eget bolag men får använda våra inköpskanaler, vårt sortiment och vår marknadsföring. Vi kommer också att utbilda dem i ekonomiska frågor, om alkohollagen och annat.

Nordendahl beskriver Pitcher´s som en kedja som framför allt satsar på att servera bra mat som är lagad från grunden.

– Vi vill vara bra på kött men har även klassiska pubrätter som fish and chips och schnitzel. Och så visar vi sport men vi kommer inte att ha tio tv-skärmar utan kanske fyra.

Vad skiljer er från exempelvis O'Learys?

– O'Learys är väldigt bra på sport. Vi vill inte ha lika många tv-apparater utan satsar mer på att ha bra mat.

Fastighetsägaren Nicklas Andersson, 57, är givetvis glad över att få lokalerna uthyrda och ser med spänd förväntan fram mot etableringen.

– Det här är något riktigt bra för Ludvika; att en restaurangkedja vågar satsa på att etablera sig i stan. När Pitcher´s nu tar steget och kommer till Ludvika kanske även andra kedjor kommer att göra det framöver.

Nu kommer all inredning på Buffalo att rivas ut. En nöjd Nickas Andersson som är fastighetsägare är övertygad om att Pitcher´s etablering blir ett lyft för stan och att fler kedjeetableringar kanske kan följa.

Mer läsning