Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perserkatten Petter snyggast i Ludvika

Annons

Det blev en hård dag för bibliotekschefen Helene Lis som möttes på morgonen med ett anslag på jobbet "Heja Petter" då några av hennes tillsynes pålitliga röstare på biblioteket kanske inte skulle lägga sin röst på hennes katt Prinz.

När tidningens röstning på hemsidan avslutades vid lunchtid hade 373 inlägg inkommit. Några deltagares röster kunde inte godkännas men Helene Lis kunde trösta sig med 124 röster på Prinz. Det är många röster det, men inte tillräckligt.

NLT:s läsare har röstat, kattvänner från Norge likaså och hade tävlingen pågått lite längre hade Chatrine Persson också fått fram röster från Amerika.

Men det behövdes inte, solklar vinnare blev Petter med över 240 röster.

- Nu får jag tyst på Helene Lis, Petter är finast, säger Chatrine Persson med glimten i ögat.

Nu hoppas hon och hennes son Felix att Petter för andra året i rad utses till årets klubbkatt i Mellansvenska kattklubben där både Chatrine och Lis är medlemmar.

Chatrine Persson tänker tävla många år framöver med deras Petter, när katten åldras så kommer nya tävlingar i kastrat-, senior- och veteranklasser.

- Det som är så roligt med Petter är inte bara att han vinner, han ger fina avkommor som också blir vinnare.

-Petter kommer att slå Prinz i tio år till, lovar Chatrine om sin bästa kattväns chanser framöver.

Men bäst av allt var uppmärksamheten runt katterna.

- Kattens status är för låg och det är bra att katter uppmärksammas. Människor bryr sig lika mycket om katter som om hundar. Att det blev så många som röstade under så kort tid tror jag beror på att intresset för katter är stort, säger Chatrine Persson.

Hon har tävlat och fött upp katter i 15 års tid och prisskåpet hemma i villan på Solsidan vittnar om många vinster. Hon har många katter i familjens hem, så många att det är svårt att räkna alla.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons