Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Persbo slott" blir större

/
  • Blir större. Redan pampiga ”Persbo slott” kommer att bli ännu större. Lars-Erik Magnusson har fått bygglov för en utbyggnad med 1 350 kvadratmeter i suterrängplan.

Annons

Men vid aprilmötet med miljö- och byggnämnden fick Magnusson klartecken för en tillbyggnad i form av ett suterrängplan.

- Det blir en tillbyggnad på 1 350 kvadratmeter och i denna ska han ha swimmingpool, gästrum, garage, kök, bibliotek, tvättstuga, maskinrum med mera, berättar stadsarkitekten Göran O. Sundell.

Grannar har tillfrågats och de hade inget att invända. Nämnden var enig om att godkänna utbyggnaden, som kommer att göras mot "riksvägssidan".

- Utbyggnaden påverkar inte omgivningen. Tomten är ju enormt stor, konstaterar Sundell.

Det var 1999 som Lars-Erik Magnusson, bördig från Persbo, inledde drömbygget. Förutom huvudbyggnaden så kommer det, enligt beviljade bygglov, att bestå av två gäststugor på vardera 120 kvadratmeter, två garage på 200 kvadrat och så en trädgårdspark på 3,5 hektar, tennisbanor med mera.

Sammanlagt tros bygget gå på flera tiotals miljoner kronor. Det har spekulerats om summor på runt 100 miljoner och det är något som Magnusson inte direkt dementerat.

"Jag vet inte vad det kommer at kosta. Vad jag vet är att det blir mycket dyrt", sade han till NLT 2005.

I augusti det året trodde ha på invigning till midsommar 2007, men det lär dröja ytterligare ett par år innan finansmannen med sällskap får klippa det blågula bandet och höja champagneglasen.

Mer läsning

Annons