Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepparkakshus stals från biblioteket - nu vill de varna tjuven: "Ihoplimmat med massor med lim"

"Signalement: Brunt tak med nonstop och kristyr. Ihoplimmat med massor med lim för att ingen varg skulle nånsin kunna ta sig in" så lyder en lite annorlunda efterlysning på Facebook där Ludvika bibliotek söker efter pepparkakstjuvar.

Annons

Det var på bibliotekets julfest som personalen på Ludvika bibliotek gjorde ett pepparkakshus som de sedan ställde i en monter på biblioteket. Men i fredags kväll försvann pepparkakshuset mystiskt från biblioteket.

Någonting som fick personalen att lägga ut följande efterlysning på Facebook:

"Vårt pepparkakshus är borta! Nu är pepparkaksgumman och pepparkaksgubben hemlösa. Signalement: Brunt tak med nonstop och kristyr. Hoplimmat med massor med lim för att ingen varg skulle nånsin kunna ta sig in.. vi skulle ju bo i det inte äta upp det!"

Med den här bilden efterlyser biblioteket pepparkakshustjuvarna.

– Vi ställde fram huset för att vi tyckte det var fint. Montern var inte låst för vi trodde inte att någon skulle ta det. Vem vill ta ett pepparkakshus? undrar Johanna Tallroth, biblioteksassistent på Ludvika bibliotek.

Läs också: Se Bragespelarnas eget luciatåg – "Kanske blir det en julturné"

Hon berättar att personalen kom fram till att man ville göra en rolig grej av det hela, och la då ut efterlysningen på Facebook. Dessutom ville man informera om att det inte är bränt socker som man använt sig av i tillverkningen av huset.

– Det var inte meningen att vi skulle äta det, så vi använde lim. Vi ville gå ut med det så inte någon får för sig att äta det.

Läs mer: Pepparkakshus till salu: "Ett hus som alla har råd med"

– Vi är inte arga på någon, och vi har ingen ambition om att få tillbaka pepparkakhuset, säger Johanna Tallroth. Men om någon har ätit upp det kanske de känner sig manade att komma tillbaka och be om ursäkt åtminstone.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons