Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar utbyggnad av vindkraftverk

Annons

Fem vindkraftverk står klara på Saxberget-Fjällberget. Den 21 juni i år beslutade miljödomstolen vid Nacka Tingsrätt att Stena Renewables får bygga ytterligare 18 vindkraftverk.

I dag kan NLT meddela att två överklaganden kommit in från lokala protestanter som tidigare synts i tidningen.

I den ena överklagan protesterar Jan Magnusson, representant för Björnhyttans Byalag, mot bristen på hänsyn gällande avstånd till bygget. Han hävdar vidare att redan har en kolbotten i området förstörts i samband med bygget, och menar att Stena Renewable osant intygat att detta inte har skett.

Även Lars "Knallis" Johansson har visat sin ovilja angående utbyggnaden av vindkraftverk. Han tar precis som Magnusson upp förstörelsen av kolbottnen i sin överklagan, och skriver att den kolbotten som förstörts är av liggmilstyp, klassad som fornminne. Vidare betonar han bland annat vikten av god ljudmiljö för de närboende, samt bevarande av kulturarvet vilket han anser att bolaget inte tar någon hänsyn till.

I sin överklagan skriver han följande: "Jag har flyttat till en liten gård i skogen för att uppleva lugnet och tystheten som där råder. Jag har rustat byggnader och hagar med höga kulturvärden och lagt ner pengar och själ i projektet. Men jag ser att den drömmen har rasat i och med en utbyggnad av vindkraftsparken i anslutning till gården."

Överklaganden kommer att föras vidare till Miljööverdomstolen i Svea hovrätt.

Mer läsning

Annons