Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfulla skolbussar fråga för kommunfullmäktige

Under hösten har föräldrar vid flera tillfällen larmat om problem med skolbussarna. Nu har saken även debatterats i kommunens högsta beslutande organ; kommunfullmäktige.

Annons

Man hör om bussar som är överfulla och bussar som inte kommer och går i tid, sade Hans Gleimar (M) i fullmäktige. Ett av kommunalråden  medgav att det har varit

Framför allt har det rapporterats om överfulla skolbussar där barn fått stå i gångarna, bland annat vid resor mellan Grängesberg och Ludvika och mellan Saxdalen och Blötberget.

Hans Gleimar (M) har noterat kritiken från föräldrar och elever och tog nu tillfället att ta upp frågan vid fullmäktiges oktobermöte.

– Det sägs från social- och utbildningsförvaltningen att skolskjutsfrågorna är lösta. Stämmer detta? Man hör om bussar som är överfulla och bussar som inte kommer och går i tid.

Moderaten fick svar av kommunalrådet Lars Handegard (V).

– Det har varit bekymmer under hösten. Vi har ställt väldigt hårda krav på Dalatrafik som nu jobbar intensivt för att lösa dem.

Hans Gleimar:

– Tack. Det är bra att ni har identifierat problemen, men det hjälper inte eleverna som får stå eller vänta på bussen. Jag hade nog förväntat mig ett bättre svar än att vi jobbar på det.

Lars Handegard fick slutrepliken:

– Vi följer detta dag för dag för att se till att det fortsätter fungera.

Mer läsning

Annons