Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordningsvakt döms för att ha knuffat festivalbesökare

Villkorlig dom och samhällstjänst 75 timmar blir påföljd för den man hemmahörande inom Ludvika kommun som döms för misshandel.

Annons
Foto: Christine Olsson / TT

Den 1 juli 2016 som den tilltalade, ordningsvakt på en festival den 1 jul 2016 i Ludvika, ska ha knuffat en man efter att ha tagit tag i dennes armar så han föll handlöst in i en lastbil med huvudet före.

Målsägaren orsakades betydande tandskador, en framtand slets av, två tänder slogs av till hälften och dessutom sårskador.

Mannen har förnekat gärningen.

Tingsrättens bedömning är att målsägaren har lämnat en konkret och sammanhängande historia med relevanta detaljer och utan överdrifter och överlag gjort ett trovärdigt intryck.

Hans uppgifter om skadorna vinner också stöd av den övriga utredningen.

När det gäller själva händelseförloppet har den tilltalade berättat att målsäganden var kraftigt berusad och att det övervägdes att omhänderta denne enligt LOB.

Enligt ett vittne var det aldrig var tal om att omhänderta målsägaren eftersom denne var tillräckligt nykter för att klara sig själv.

Tingsrätten konstaterar:

"Genom vittnets vittnesmål är således den tilltalades påstående om att målsäganden var kraftigt berusad och otrevlig och hans uppgifter om att händelseförloppet motbevisat."

Tingsrätten finner därmed att den tilltalades uppgifter om hur själva fallet mot lastbilen gick till också brister i trovärdighet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons