Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olaglig soptipp hittad - igen

/
  • Sopstation. Kjell Hallgren menar att för dålig återvinnings-information av kommunen kan vara en av orsakerna till dessa olagliga sopstationer.  Foto: Gunne Ramberg
  • Återkommande. Samma period förra året upptäckes dumpat skräp i slänten längs Hundbäcksvägen.  Foto: Gunne Ramberg

Annons

I fjol upptäckte jägaren Kjell Hallgren att skräp dumpats vid vändplatsen några kilometer upp längs Hundbäcksvägen. Fallet anmäldes till miljö- och byggkontoret för städning. På samma plats har nu ett år senare ännu en dumpning skett, som tycks vara av storleken att ett brott föreligger enligt miljöbalken.

- Det är lätt att bli av med skräpet här, bara att tippa ned, säger han och tittar ner i slänten.

Ölburkar, glas och diverse bildelar, exempelvis ett avgassystem, går att finna.

Hallgren anmälde saken till miljö- och byggkontoret, som vidarebefordrade fallet till polisen. Vissa namnuppgifter på lösa papper som legat bland skräpet kan komma att underlätta utredningen.

Personen som dumpat detta antas vara medveten om platsen, däremot mindre informerad om att det faktiskt finns avgiftsfria återvinningscentraler inom ett kortare avstånd.

Hallgren hoppas nu på att kommunen städar bort detta, samt att förövarna får sitt straff och lär sig en läxa.

- Det här är ansvarslöst mot både människor och djur. Man kan faktiskt skada sig. Tänk om alla skulle göra så här. Kommunen måste även bli bättre på att informera om återvinning, annars händer sådana här saker.

Mer läsning

Annons