Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt psykboende i Ludvika

/
  • Psykboende. I augusti öppnas det nya boendet vid Vindelgatan 6 och i framtiden kommer det troligen att behövas ytterligare boenden för psyksjuka, förmodar Cecilia Carlsson.

Annons

- Det blir ett boende med sju platser för psyksjuka i medelåldern. Någon vistas i dag på behandlingshem medan andra bor i egna lägenheter men har behov av större serviceinsatser.

Det berättar Cecilia Carlsson, områdeschef för kommunens äldre- och psykboenden.

- Boendet kommer att vara bemannat med två personal under förmiddagarna, två under kvällarna och en nattetid. Vi har ett liknande boende i de röda små stugorna i närheten av Ängsgården.

- Nu förstärker vi med sju nya plaster vid Vindelgatan och dessutom har vi ökat antalet platser inom geropsyk, som riktar sig till äldre, med sju platser. Detta i samband med att vi nyligen flyttat geropsyk från Granliden till Solsidan och där har sammanlagt 14 platser.

Huset vid Vindelgatan består av 12 lägenheter och har stått tomt sedan i vintras. De närmaste veckorna ska Ludvikahem bygga om i huset så det blir åtta lägenheter på 60 kvadratmeter och en personallokal på 240 kvadrat. En lägenhet kommer att användas som samlingslokal där boende och personal kan ha gemensamma program.

Enligt avtalet som tecknats mellan kommunen och Ludvikahem, blir årshyran 620 352 kronor, ett belopp som årligen kommer att justeras i takt med konsumentprisindex. Första avtalsperioden gäller fram till 31 december 2012.

- Vi kan konstatera att antalet psyksjuka verkar öka så i framtiden kommer det nog att behövas fler boenden och då tänker vi oss främst boenden i små gruppbostäder, säger Cecilia Carlsson.

Mer läsning

Annons