Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye näringslivschefen får 5000 mer än högste kommunchefen

Annons

Kommunchef Kalle Gustafson har själv 50 100 i månaden och under honom lyder nye näringslivschefen Lars-Åke Josefsson som har en handfull anställda att basa över.

Josefsson accepterade en lönesänkning på strax över 5000 när han lämnar jobbet hos Banverket för att bli näringslivschef i Ludvika med 55 000 i lön och inga andra förmåner.

Förvaltningschefen Kah Slenning som också han tvingades gå ned i lön då han kom till Ludvika säger att han gärna skulle se sin lön höjd.

- Jag tjänar strax under 50 000. Min lön diskuterar jag med min arbetsgivare och det ligger inte i min roll att ha synpunkter på andras löner och vilka bedömningar som ligger till grund för lönesättningen.

- Självklart skulle jag säga ja till mer pengar om någon ger mig dem. Om jag ska begära mer nu har jag inte tagit ställning till, i så fall är det inte med anledning av detta, säger Kah Slenning.

Kalle Gustafson, du är Josefssons chef och kommer att tjäna mindre än honom. Ska du begära kompensation?

- Det vet jag inte. Det är inget ovanligt att försäljare och andra tjänar bättre än sin chef. Det blir så här när man rekryterar utifrån. Min lönediskussion ska föras i höst.

Tror du att lönesättningen leder till kompensationskrav bland kommunens chefer?

- Vet inte. Däremot står det helt klart att kommunen i takt med att vi måste rekrytera nya chefer så kommer vi att få se helt andra lönenivåer än vi varit vana vid.

- Nu har vi anställt näringslivschef, inom något år ska vi anställa kommunchef och personalchef och andra. Jag tror att vi måste ställa oss frågan vad vi vill ha för kompetens och sedan får vi ta lönediskussonen.

Var lönediskussionen svår?

- Nej, säger kommunchef Kalle Gustafsson.

Josefsson avböjer att diskutera lönesättningen. Han ser fram mot sitt nya jobb. Kommunfullmäktige antog på måndagskvällen ett nytt näringslivsprogram, kortare än normalt som gäller fram till 2009 istället för till 2011. Det i syfte att nye näringslivschefen ska kunna vara med att förändra programmet.

Mer läsning

Annons