Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nya" ridanläggningen kostar 14 miljoner

Så här är det tänkt att den om- och utbyggda ridanläggningen i Räfsnäs kommer att se ut i höst.
– Planen är att inleda byggnationerna i maj, säger Stefan Andersson, lokalstrateg vid kommunen.

Annons

Kommunen lägger i år drygt 14 miljoner på renovering, om- och utbyggnad av ridanläggningen i Räfsnäs.

I budgeten finns det nu avsatt 14 163 000 kronor för projektet, varav drygt åtta miljoner är anslag som överförts från budgeten 2016.

2010 kom Ludvika Ridklubb med önskemål om ett till ridhus och kafeteriadel samt rust av stalldelen. 2013 var tanken att kommunen skulle investera tre miljoner i renovering av lokalerna och kanske skulle pengarna även räcka till en kafeteriadel.

Inget hände under 2013 och året därpå framförde ridklubben önskemål om att byggandet av en samlingslokal skulle ingå och man önskade återigen ett till ridhus.

– Det som vi nu först och främst kommer att prioritera är stalldelen. När hästarna kan gå ut på bete startar den ombyggnaden där spiltorna ska ersättas av boxar. Stalldelen hoppas vi ska stå klar i september och likaså personaldelen, säger Stefan Andersson.

Själva ridhuset kommer inte att byggas om. Däremot ska den så kallade lågdelen i ett plan rivas.

– Den ersätts av en ny byggnad i två plan. Det blir omklädningsdel på nedre planet och på övervåningen lektionssal, samlingsrum och fikarum, upplyser Stefan Andersson.

Ludvika Ridklubbs ordförande Sara Hellsten är förstås glad över att kommunen nu gör en rejäl satsning i Räfsnäs.

– Stalldelen har ju varit med sedan tidernas begynnelse och är i väldigt dåligt skick. Ombyggnad och renovering är absolut nödvändigt, annars ramlar väggarna snart ihop. I dag finns det tio spiltor och åtta boxar som kommer att ersättas av 17 boxar varav fyra är anpassade för ponnyhästar.

– Det här blir en möjlighet för oss att lyfta verksamheten. Antalet medlemmar har ökat de två senaste åren och i dag har vi 350 medlemmar. Det gör oss till den näst största ridklubben i Dalarna. Min vision för framtiden är att vi ska växa ännu mera och att vi kan få ett till ridhus men nu är det viktigast att stalldelen åtgärdas för det är ju där både våra fyrbenta och personalen vistas, säger Sara Hellsten.

Mer läsning

Annons