Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Ludvikas "flyktingpengar" fördelade

Kommunens flyktingutskott har nu fördelat de 323 000 kronor som återstod av potten på extra föreningsbidrag om totalt två miljoner kronor.

Annons

IFK Grängesbergs skidklubb har fått 28 000 kronor av

De två miljonerna ingår i de 57,2 miljoner som kommunen fick i december i fjol i extra statsbidrag med anledning av det stora flyktingmottagandet.

DT har under året återkommande rapporterat om hur föreningsbidragen fördelats. Häromdagen beslutade flyktingutskottet om fördelningen av de återstående 323 000 kronorna.

IFK Grängesbergs skidklubb hör till dem som får del av pengarna och kan se fram emot att få 28 000 kronor insatta på sitt konto inom kort.

– Vi kommer att köpa pjäxor, stavar och skidor för pengarna så nyanlända kan delta i skidskolan som vi anordnar vid Grotfallet, säger föreningens kassör Ingrid Larsson.

– Redan förra vintern kom det väldigt många nyanlända och ville prova på att åka skidor. Då hade vi ingen utrustning men om jag minns rätt så ordnade det sig genom hjälp från Röda Korset.

Övriga föreningar som får pengar och som det är tänkt att föreningarna ska förbruka innan 2016 blir 2017:

ABF, 20 000 kronor till studiecirklar i samverkan med Folkets hus, Nyhammar. Högbergskyrkans församling, 6 000 till barn- och kvinnogrupper i Rämshyttan avseende hantverk, språkträning och barnaktiviteter. Dan Andersson-sällskapet, 24 000 till internationellt kulturcafé genom att bjuda in till kaféverksamhet med musik och poesi från olika länder. Ludvika Bowlingallians, 25 000 till ”Bowling för alla”.

Somaliska föreningen i Ludvika, 25 000 kronor till att anordna föreläsningar för att förebygga så kallad våldsbejakande extremism. Röda Korset, 8 000 till hantverkscafé för kvinnor boende på asylförläggningarna Brukshotellet och Bergsmansgården i Grängesberg.

Ludvika Fotbollsklubb, 12 000 till ledarutbildning. Sunnansjö byalag, 15 000 till språkcafé för nyanlända. Korskyrkan, 10 000 till nyårsläger för tonåringar. Ludvika Simsällskap, 5 000 kronor till att lära barn crawla.

Internationella socialdemokratiska föreningen i Ludvika, 30 000 till tjejgruppsträffar med samhällsinformation på olika språk. Multikulturell Idrottsförening i Ludvika, MIL, 18 000 till ledarutbildningar och material. Kreaktivitet, 30 000 till utökning av tidigare beviljat projekt. Bamboo, 15 000 till ledarutbildning. Kultur- och fritidsförvaltningen, 52 000 kronor till föreläsning för föreningar om ledarskap i framtiden och att möta det nya samhället.

Mer läsning

Annons