Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördarsniglar till attack i Ludvika

/
  • Glupsk typ. Mördarsnigeln är tillbaka i Ludvikas trädgårdar. Det befaras åtminstone på Gamla Knutsbo, där husägaren Osmo Kuiri klippt ett 100-tal.

Annons

- Sniglarna kom redan i höstas, och nu är dom här igen, berättar han och visar upp en plastburk där en brun snigel ligger.

Det finns visserligen många olika snigelarter. Att just den här snigeln och dennes cirka 100 artfränder som Osmo Kuiri bekämpat med sekatören är av "mördartypen" är inte fastställt.

Men sniglarnas aptit tyder på att det är frågan om den spanska skogssnigeln som hemsökt trädgårdar i Västerbergslagen förr.

Senast tidningen skrev om mördarsniglarna var 2005. Då invaderades villatomter i Morgårdshammar. Men redan 2004 uttalade sig Ted von Proschwitz på Naturhistoriska museet i Göteborg om sniglar som sökt sig till trädgårdar på Högberget.

Han konstaterade att det var frågan om den spanska skogssnigeln. Men han gav också ett lugnande besked - att några hundra sniglar visserligen ställer till skador, men de ödelägger inte en trädgård.

I dagens tidning: Han har plockat 5000 sniglar. Köp E-tidningen på nätet och läs mer!

Mer läsning

Annons