Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade flickvän i flera år

Annons

Raden av misshandelstillfällen började våren 2004 när mannen misshandlade sin flickvän i sin bostad. Han höll henne dessutom instängd ett par dygn i bostaden och misshandlade henne vid upprepade tillfällen.

Nästa tillfälle var under sommar 2006 då mannen misshandlade den 39 åriga kvinnan i hennes bostad.

Hösten 2006 var det åter dags för en ny historia, denna gång i kvinnans bostad i Ludvika.

Strax före jul misshandlade han åter igen kvinnan denna gång i hennes bostad. Denna gång utökades misshandeln med att han brände henne med en cigarett intill ett av hennes bröst. Han hotade henne dessutom med hårspray och en tändare och hotade att bränna henne i ansiktet.

Nya fall av misshandel inträffade under våren 2007 och natten mellan 8 och 9 april uppehöll sig 27-åringen utanför kvinnans lägenhet och bankade på dörren och skrek åt henne, dessutom lyste han in i lägenheten med en ficklampa. Denna händelse erkänner 27-åringen.

Ett par dagar senare hoppar 27-åringen upp på en bil kvinnan färdas i och dunkar på taket och motorhuven innan han lyckas ta sig in i bilen och tilldelar kvinnan en örfil. Kvinnans dotter blir vittne till händelsen.

Under några dagar i mitten av juni kulminerar det hela med att mannen hotar kvinnan med en pistol och frågar henne om han ska skjuta henne.

Dagen efter är mannen hemma i kvinnans bostad och har då bitit henne i armen och slagit henne så hårt att hon ramlat ur sängen.

Han har även skurit henne i underlivet och hotat att våldta och stympa henne.

Han har även tryckt upp henne mot en vägg och tagit stryptag och dessutom slagit henne med flera knytnävsslag.

Dagen efter misshandlar han henne i en tvättstuga i det bostadsområde hon bor och ytterligare en dag senare misshandlas hon på gården utanför bostaden. Då har han sparkat på henne och även stampat henne på ryggen.

Mannen förnekar att han gjort något med undantag för händelsen utanför kvinnans bostad.

27-åringen åtalas även för försök till bedrägeri och för bedrägeri. Båda fallen handlar om att han sålt en mobiltelefon på Internet och lyckats köparen att betala för varan innan de fått den. I det ena fallet fullbordades bedrägeriet, men i det andra fallet blev överföringen stoppad.

Han åtalas även för narkotikabrott, vilket skulle ha skett den 23 april.

I åtalet ingår det även en punkt om stöld. 27-åringen ska olovligen ha tagit en dammsugare av en granne värderad till 15000 kronor.

När det gäller stölden, bedrägerierna och narkotikabrottet erkänner 27-åringen.

Mer läsning

Annons