Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonvinnaren slängde på luren när Svenska Spel ringde: "Har aldrig varit med om det"

En man i Ludvika kommun vann 2,2 miljoner kronor på lördagskvällen. Men när Svenska Spel ringde för att gratulera till vinsten så slängde mannen på luren. En stund senare ringde han dock upp och bad om ursäkt.
– Är det verkligen sant? Jag är helt paff, sade mannen i samtalet.

Annons
En man i Ludvika kommun vann 2,2 miljoner kronor på lördagskvällen. Men när Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell (till höger) ringde för att gratulera till vinsten så slängde mannen på luren.  Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stadshuset kärleksbombat inför 1 maj: "Vill sprida kärlek och visa att alla är lika mycket värda"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

På lördagskvällen prickade tre rader in sju rätt på Lotto. En av vinnarna är en man i 65-årsåldern som är bosatt i Ludvika kommun. Mannen vann 2,2 miljoner kronor men slängde på luren när Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell ringde för att gratulera till vinster.

– Han frågade varför jag ringde så sent och helt plötsligt slängde han på luren utan att jag hade hunnit berätta varför jag ringde, säger Magnus Fridell, i ett pressmeddelande.

Det gick dock bara några minuter innan mannen ringde upp. Då hade han hunnit rätta sina rader och sett att han blivit miljonär.

– Jag måste be om ursäkt för att jag slängde på luren. Det är en påstridig säljare som ringer mig i tid och otid. Så jag kände att jag var tvungen att ringa upp och be om ursäkt. Men är det verkligen sant? Jag är helt paff. Det känns väldigt, väldigt konstigt men jag är väldigt glad, sade han i samtalet med Svenska Spel.

En man i Ludvika kommun vann 2,2 miljoner kronor på lördagskvällen. Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Under måndagsförmiddagen ringde vinnarkommunikatören Magnus Fridell upp vinnaren på nytt och denna gång fick de en längre pratstund.

– Det pirrar i hela kroppen och jag kan inte fatta det, att just jag har vunnit. Jag vaknade i går morse och låg bara och skrattade, det var grymt sade mannen i det samtalet, skriver Svenska Spel i sitt pressmeddelande

Då mannen är pensionär kommer vinstpengarna lägligt.

– Ja, nu vill jag göra mig skuldfri. Sedan kan det ju bli några resor. Du vet, man tittar på resor ibland och känner att det är väldigt dyrt, men nu kanske det inte behöver kännas så längre, säger mannen till Svenska Spel.

Så här säger vinnarkommunikatören Magnus Fridell om det första samtalet med Ludvikavinnaren.

– Det är roligt hur folk reagerar, men att få luren slängd i örat på mig har jag aldrig varit med om. Men jag förstår honom, jag skulle också bli irriterad om det ringde någon som jag trodde ville sälja något till mig sent en lördagskväll. Men sen var det väldigt fint att han ringde och bad om ursäkt, och i dag (läs måndag) var det världens lyckligaste mas som jag pratade med, säger han i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons